Voortuin Assendelft

Wensen
De bewoners willen een onderhoudsvriendelijke voortuin met bloeiende planten, brede paden en grind. Ze willen graag rode rozen en blauwe hortensia’s. De oprit naar de garage moet worden bestraat. Aan de rechterkant van het huis willen ze bomen voor de privacy. De bestaande oude leibomen voor het huis, leilindes, blijven staan.

Aanleg
Ik heb 5 bakken in het ontwerp opgenomen. De afmeting van de rechte bakken zijn 1.00 x 3.00 m en 2x 3.00 m Voor het huis loopt de erfscheiding in een schuine lijn, vandaar dat een bak ook een schuine lijn heeft. Je kunt rondom de bakken lopen over grind, Limburgs wit. In de bakken voor het huis staat Hydrangea macrophylla ‘Renate Steiniger’ en als bodembedekker Vinca minor ‘Alba’. In 2 bakken naast het huis staat Hydrangea macrophylla ‘Libelle’ en Vinca minor. De grootste bak staat vol rozen: Rosa ‘Dame de Coeur’ met als bodembedekker Vinca minor ‘Alba’.
Vanuit het hoekraam in de keuken kijk je naar een boompje: Amelanchier laevis ‘Ballerina’. Dit boompje geeft ieder seizoen een ander beeld. Rondom de boompjes zijn lage vaste planten geplant: Geranium ‘Spessaert’.
Rechts van het huis staan 3 leibomen, Tillia europaea ‘Euchlora’ met als bodembedekker Vinca minor. De tuin wordt omsloten door een beukenhaag: Fagus sylvatica.