Kleine achtertuin

Wensen
De bewoners willen een achtertuin met veel bloeiende planten. Ze willen het terras aan het huis iets vergroten en de bestaande tegels vervangen door nieuwe tegels. De houten vlonder bij de schuur blijft bestaan. Ze willen een pad dat de terrassen verbindt en een plaats voor een beeld op sokkel. De schuttingen willen ze camoufleren met klimplanten.

Ontwerp
Omdat het een kleine tuin is, heb ik gekozen voor de diagonale lijn. Het pad loopt schuin naar de houten vlonder en de border is verdeeld in schuine vakken. Deze vakken zijn van elkaar gescheiden door hoge, staande opsluitbanden. Liggende opsluitbanden fungeren als stapstenen. Het terras bestaat uit Schellevistegels antraciet en het pad van betonkeitjes steekt aan beide kanten door het terras heen. In de borders staan per vak bloeiende planten, siergrassen, bollen en knollen. Ieder seizoen valt er wat te beleven in de tuin. Voor de carport komen gegalvaniseerde draadmatten met groenblijvende en bloeiende klimplanten. Aan de achterkant van de draadmatten komen rietrollen. Voor de draadmatten is er plaats voor het beeld.

In het pad komen 2 spots om het pad uit te lichten. Tegen de schuurmuur komt een draadmat met klimplanten. Ook hier 2 spots, nu om de beplanting uit te lichten.

tuinontwerp kleine achtertuin met diagonale lijnen

tuin vanaf de schuurzijde

tuin vanaf het terras