Voor- en achtertuin Assendelft

Wensen
De bewoners willen een onderhoudsvriendelijke voor- en achtertuin. In de voortuin willen ze leibomen, een haagje, bloeiende planten en ruimte voor een bank voor het raam. Ze willen de bestaande bestrating opnieuw gebruiken.

In de achtertuin willen ze 2 terrassen, in plaats van een houten schutting een nieuwe haag en grote borders. In een van de borders willen ze kruiden.

Aanleg
In de voortuin staan 2 lei-eiken. Ze hebben een mooi blad dat prachtig verkleurt in de herfst.

Daarvoor liggen 2 smalle, lange stroken met een sterke variëteit van de Hydrangea Annabelle. Daartussen ligt Ardennersplit. Om de bestaande bestrating een andere uitstraling te geven, liggen er nu grote Schellevistegels tussen de keitjes. Naast de voordeur zijn tegen de gevel rvs-kabels gespannen met groenblijvende en bloeiende Clematissen. Voor het raam staan 2 grote, witglanzende bakken met Afrikaanse lelies.
In de achtertuin liggen nu 2 terrassen met een breed pad naar de poort. Het zonneterras, achter in de tuin, is omringd met geurende planten. Tussen de bestaande hedera zijn klimrozen en Clematissen geplant.

In de border staan ook 2 staande spots om de planten uit te lichten. In de grote border staat een meerstammige Amelanchier. Deze boom geeft ieder seizoen een ander beeld. Vanuit de woonkamer is de boom goed te zien. Een mooie grondspot licht de boom ’s avonds uit. Rondom staan siergrassen en vaste planten. Door hun hoogte zorgen ze voor intimiteit op het zonneterras.

De schutting is vervangen door een hoge, rode beukenhaag. Voor de andere schutting zijn 2 gegalvaniseerde draadmatten geplaatst waartegen groenblijvende en bloeiende klimplanten zijn geplant. Daarvoor staan in de border de paal voor de droogmolen met laagblijvende kruiden eromheen, hogergroeiende kruiden, siergrassen en vaste planten. De siergrassen worden zo’n 150 cm hoog en kleuren mooi bij de rode beukenhaag. Op het terras bij de achtergevel staan 2 witglanzende bakken met siergras.