Ontwerp

In het eerste gesprek bespreken we uw wensen. Bij het ontwerp houdt Marjolein de Jong ook rekening met de stijl, de sfeer van het huis, de ligging en de grootte van het perceel en natuurlijk het beschikbare budget. Een goed ontwerp straalt rust uit, maar is niet saai. Het is een heldere compositie met een duidelijke vlakverdeling. Daarnaast moet er het hele jaar wat te beleven vallen in de tuin. De tuin moet het hele jaar door interessant zijn.
Het gesprek leidt tot een schetsontwerp. Dit wordt in het  tweede gesprek besproken. Dan komt ook de materiaaltoepassing en de plantenkeuze aan bod. Ze brengt eventuele wijzigingen aan en dan maakt ze het definitieve ontwerp.

Marjolein de Jong werkt nauw samen met BOA bouwkundig ontwerp en advies V.O.F.
Het grote voordeel van deze samenwerking is dat alle technische details tot in de puntjes kloppen.  De tekeningen worden op de computer gemaakt en ingekleurd. Naast het ontwerp maakt ze ook een beplantingsplan, een matenplan en natuurlijk een offerte. Als u akkoord gaat met de offerte, kan ze starten met de aanleg van uw tuin.