Tuin Abcoude

Wensen 
De bewoners willen een onderhoudsvriendelijke tuin met een groot terras, borders, groentetuin, een groot gazon en privacy. Daarnaast willen ze een pergola en zoveel mogelijk vaste planten en heesters behouden. De kas blijft ook staan evenals de speelhut en de trampoline voor de kinderen. De voortuin wordt later aangepast.

Aanleg
De blikvanger van de tuin is de robuuste eiken pergola. Zowel de staanders als de liggers zijn 140 x 140 mm. De pergola kadert het terras en de border af. Er is een groot gazon aangelegd. Om wat meer privacy te krijgen zijn er in het gazon 2 borders aangelegd die haaks op het huis staan. De hortensia’s en siergrassen in deze borders zorgen ervoor dat de bewoners wat minder ‘in het zicht’ zitten. Voor het huis is een losse haag geplant van glansmispel, Photinia, bladhoudend met mooi roodgroen blad.

Het hekwerk bestaat uit een gesloten deel met tuinschermen en een deel met gegalvaniseerd betongaas. Deze trellis zijn aan weerszijden (dus dubbel) geplaatst zodat ook zij een robuuste uitstraling hebben. Tegen de trellis zijn klimplanten geplant.

De groentetuin is door de bewoners aangelegd.