Terassentuin Amsterdam

Wensen 
De bewoners willen een onderhoudsvriendelijke tuin met drie terrassen, borders en ruimte voor een trampoline. De schuur moet makkelijk te bereiken zijn voor de fietsen. De bewoners willen voor de schuifpui en houten vlonder met een hekwerk voor de privacy. Via een trap willen ze naar het deel van de tuin dat grenst aan de waterkant kunnen.

Aanleg
De tuin heeft duidelijke rechte lijnen passend bij de woning. Er is sprake van niveauverschil: het tweede terras ligt 15 cm hoger. Er staan 3 plantenbakken in de tuin. De bakken zijn gemaakt van Schellevis-stapelelementen antraciet van 20 x 20 x 100 cm. Het derde terras, een loungeterras, wordt aan het zicht onttrokken door 2 plantenbakken. In de bakken staan grassen die een mooi winterbeeld geven: Calamagrostis ’Karl Foerster’ en Molinia caerulea Moorhexe. Tussen de grassen staan vaste planten. In de plantenbak dicht bij de keuken staan veel kruiden. Links in de border staat een halfstam Amelanchier laevis ‘Ballerina’. Dit boompje geeft ieder seizoen een ander beeld. Rondom de boom zijn lage vaste planten geplant plus een boomspot om de boom ‘s avonds mooi uit te lichten. De trampoline staat in boomschors en wordt aan het zicht onttrokken door een rij Lavatera. De bestrating bestaat uit waalformaat keitjes zwart plus Schellevis-tegels antraciet van 50 x 50 cm.

De houten vlonder is gemaakt van Louro preto en de trellis zorgen voor privacy. Door de trellis zijn klimmers (Hedera en Lonicera) van 3 meter lengte gevlochten.

In de borders komen in het najaar nog knollen en bollen: 2 soorten Alliums, Puschkinia’s en Scilla’s.