Achtertuin

Wensen
De bewoners willen een achtertuin met veel ruimte voor terrassen: een loungeterras en een terras waar een grote eettafel kan staan. Daarnaast willen ze vanuit het huis groene borders zien. Ze willen een buitenkeuken en een grote bak met kruiden. Om meer privacy te krijgen willen ze een verdiept terras met leibomen. Er is nl. een groot niveauverschil in de tuin dat overbrugd moet worden.

Aanleg
De terrassen bij het huis en aan het water worden gemaakt van brede bamboo-delen. Ze liggen in de breedte zodat de tuin nog breder lijkt. Het verdiepte loungeterras is bestraat met brede Schellevis-opsluitbanden. De traptreden zijn ook van Schellevis. In hoge bakken staan 4 leibeuken die mooi verkleuren in de herfst. Voor de beuken staan siergrassen en vaste planten. In de border bij het huis staan 3 Acers, ze krijgen in de herfst een prachtige kleur en de stammetjes vergrijzen mooi. Op de terrassen staan plantenbakken met siergrassen.

Aan de linkerkant van de tuin zijn 2 draadmatten geplaatst met bloeiende klimplanten om de bestaande schutting te camoufleren. De beplanting staat in borders die verschillen in hoogte. Dit geeft een speels effect. De bomen en de heesters worden ’s avonds verlicht door grondspots. Ook de traptreden zijn voorzien van verlichting. In alle borders liggen druppelslangen die met een computer aangestuurd worden.